Welke stappen zijn nodig om de inschrijving in orde te maken?
Er zijn in totaal drie stappen nodig, allereerst het inschrijven via het inschrijfformulier. Daarna ontvangt u meteen een ontvangstbevestiging in uw e-mail van de inschrijving.
Binnen twee (werk)dagen neemt de doktersassistente contact met u op en is de inschrijving volledig afgerond!
Welke gegevens heeft u nodig om de inschrijving in orde te maken?
Wij hebben de gegevens nodig die zich in het formulier bevinden. Er zijn twee formulieren, namelijk het formulier voor patiënten buiten Almere en patiënten in Almere.
Het formulier buiten Almere bestaat uit 22 vragen en het formulier binnen Almere heeft slechts 12 vragen. Zo gemakkelijk en eenvoudig is het!
Ik wil graag mijn huisarts persoonlijk informeren dat ik vertrek. Kan dat?
Wij begrijpen dat u uw huisarts persoonlijk wilt informeren. Daarom hebben wij een persoonlijke brief ontwikkeld die u kunt opvragen.
Download hier de persoonlijke brief!
Als u specifieke vragen hierover heeft, kunt u ons altijd bereiken via
contact.
Kan ik zomaar overstappen naar een andere huisarts? Ja, dit kan. U bent vrij om te kiezen door welke arts u wordt behandeld. Dat staat in de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst en in de ?Gedragsregels voor artsen? van de beroepsvereniging KNMG. Dit betekent ook dat u zelf kunt kiezen welke huisarts u wilt. U moet wel een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van u vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij u kunnen zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten. Vergeet u niet uit te schrijven bij je ?oude? huisarts en uw medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk. Licht ook uw verzekeraar even in, dat u bent overgestapt.
Hoe kies ik een andere huisarts?
Uitgangspunt van de handreiking is dat de patiënt zich in principe bij de huisarts van keuze moet kunnen inschrijven. Er zijn echter drie situaties waarin huisarts en patiënt gezamenlijk kunnen besluiten om van inschrijving af te zien. Bijvoorbeeld als de praktijk vol is. Of als er een te grote afstand is tussen het woonadres van de patiënt en de huisartspraktijk. Tenslotte kunnen huisarts en patiënt principi?le verschillen hebben in visie over de zorgverlening (denk aan euthanasie, alternatieve geneeswijzen). Van belang is dat huisarts en patiënt uiteindelijk gezamenlijk besluiten of de patiënt zich inschrijft bij de huisarts.
Ben ik vrij om zelf een huisarts te kiezen en hoe verander ik van huisarts? U kunt zelf uw huisarts kiezen. Als u een naturapolis heeft, moet u er wel op letten dat de huisarts van uw keuze een overeenkomst heeft gesloten met uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen met welke huisartsen hij een overeenkomst heeft. U kunt ook van huisarts veranderen. Een huisarts mag in bepaalde situaties weigeren u als patiënt aan te nemen.